- Filtrul sediment este alcătuit din materiale polipropilenice, reţine şi elimină o parte semnificativă din agenţii poluanţi īn urma trecerii apei prin pori de dimensiuni reduse, obţinuţi prin suprapunerea mai multor straturi de fibre de plastic durizat. Propilena care intră īn alcătuirea filtrului are proprietăţi mecanice bune, rezistenţă la diverşi agenţi chimici precum şi rezistenţă termică mare.
- Filtrul de carbon are la bază carbon activ granular, care are proprietatea de a atrage, din punct de vedere fizic şi chimic, particulele dizolvate īn lichid sau īn gaz, iar gradul de atracţie depinde de structura, dimensiunile şi tipul materialului respectiv. Materiea primă este nuca de cocos, iar carbonizarea acesteia se face la 400 °C. Activarea se face la 900 - 1.000 °C, urmând apoi o răcire īntr-un sistem foarte rapid, pentru a evita oxidarea. La finalul procesului are loc verificarea din punct de vedere dimensional, a gradului de absorbţie şi a densităţii.
- Ultrafiltrul filtrul cu membrane) este destinat sepărării factorilor poluanţi de dimensiuni foarte mici. Principiul lui de funcţionare constă īn trecerea apei sub presiune printr-o membrană semipermeabilă, astfel fiind reţinute impurităţi de dimensiuni foarte mici. Materialul polisulfonic din care sunt alcătuite membranele din componenţa ultrafiltrelor are proprietăţi termice şi fizico-chimice deosebite, fiind astfel folosit şi īn medicină pentru componenţa rinichilor artificiali.
- Filtrul CSM (cu ţesatură īn spirală). Datorită distribuţiei uniforme a orificiilor cu diametru mai mic de 0,01 µm, capacitatea de eliminare a apei este superioară ultrafiltrului, ceea ce se poate observa cu ajutorul microscopului electronic. Filtrarea īntregii cantităţi de apă este garantată (controlul de măsurare a scurgerilor lichide a indicat o filtrare 100% a cantităţii de apă).
- Lampa UV este special construită pentru a elimina / reduce bacteriile, viruşii, algele şi fungii, prin iradierea apei cu raze ultraviolete.